Spořilov - η καλύτερη γειτονιά στην Π

Autor: Marek Mahdal <mahdal(at)sporilov.info>, Téma: International, Zdroj: Nikolaus Pulos (Thessaloniki, Řecko), Vydáno dne: 16. 07. 2008

Spořilov βρίσκεται στην περιοχή Záběhlice Praha 4, Τσεχία. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι μία από τις καλύτερες γειτονιές για να ζήσουν στην Πράγα και σε ολόκληρη την Τσεχία. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τους λόγους για να μείνουν αρκετές ημέρες σε αυτή την γειτονιά και την επίσκεψη αυτή η σχετικά άγνωστη πλευρά της η "Χρυσή Πράγα."Spořilov χωρίζεται σε δύο μέρη. Η αρχαιότερη ιδρύθηκε στη δεκαετία του 30 του περασμένου αιώνα και είναι στα σπίτια και τα δίδυμα σπίτια περιβάλλονται από κήπους. Η πιο πρόσφατη Spořilov χτίστηκε κατά τη σοσιαλιστική εποχή, στα μέσα-60, έτσι ώστε vai να συγκρίνουν τα διάφορα είδη των κατοικιών κατά μήκος των διαφόρων δεκαετιών secúlo παρελθόν. Παρά τη στιγμή της κατασκευής του νέου τμήματος της Spořilov, δεν χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες για τέτοιες ομάδες.

Οι δύο όψεις του Spořilov είναι κοντά στο τουριστικό κέντρο της Πράγας, για το λόγο αυτό είναι ένας τόπος τόσο δημοφιλές και προσπάθησαν να ζήσουν. Το τοπικό δημοτικό κέντρο της Πράγας 4 στο Nusle είναι facíl πρόσβασης είτε με δημόσια συγκοινωνία ή με αυτοκίνητο. Όλες οι απαραίτητες υπηρεσίες και υποδομές είναι διαθέσιμη σε αυτόν τον τομέα και μπορούμε να πούμε ότι Spořilov είναι πράγματι μια «πόλη με 20 000 άτομα" στην Πράγα.

Σε κοντινή απόσταση υπάρχουν πολλά εμπορικά κέντρα (Εταιρεία του Αλβέρτου, Πένυ Αγοράς και το μεγαλύτερο από όλα - Kaufland στη Michle). Η πολιτιστική ζωή είναι γεμάτη από σύγχρονη ταινία «Edison» όπου θα μπορεί να δει ταινίες που ομιλούνται στην αγγλική γλώσσα. Ο χώρος με όλες τις εμπορικές υπηρεσίες που ονομάζεται "Centrum" και βρίσκεται σε έναν από τους βασικούς άξονες Spořilov (Hlavní δρόμου). Ιατρική περίθαλψη είναι εξασφαλισμένη στην περιοχή του αθλητικού κέντρου στη κλινική "Poliklinika Spořilov." Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι επίσης καλά ανεπτυγμένο. Στον τομέα της Spořilov μπορεί να βρεθεί σε 3 νοσηλευτικές σχολές, 3 δημοτικά σχολεία, 1 δημοτικό σχολείο των τεχνών και ένα σχολείο γνωστό. Υπάρχει επίσης μια εκκλησία, η Αγία Αγνή είναι ο υποστηρικτής όλων των Τσέχων, από την πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη αρχιτεκτονική δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο για μια δεκαετία, 30.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της Spořilov, σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Πράγας, είναι η παροχή των δημοσίων μεταφορών σε όλες τις κατευθύνσεις. Με μετρητές, μπορεί εύκολα πρόσβαση των σταθμών κοντά, όπως, με την κόκκινη γραμμή (το γράμμα «C») των σταθμών Budějovická, Kačerov, Roztyly και με την πράσινη γραμμή (το γράμμα "Α") οι σταθμοί της χλωρίδας και Želivského. Με τις δημόσιες συγκοινωνίες (λεωφορεία αριθμούς 213170 και 203) μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Jižní Město - το νότιο τμήμα της Πράγας, η οποία είναι η μεγαλύτερη εστία στην Τσεχική Δημοκρατία. Βόρεια της Spořilov, μπορεί να χρησιμοποιήσει το τραμ για πρόσβαση στο τετράγωνο Venceslau (η καρδιά της πόλης). Χρειάζονται μόνο 20 λεπτά για τη φτάσει, και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να θαυμάσει το ιστορικό μέρος της Πράγας. Για τους τουρίστες είναι αρκετά πρακτικά ότι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος της χώρας ξεκινούν Spořilov και πηγαίνετε στο Μοραβίας συνεχίζοντας προς τα δυτικά. Η North - East of Spořilov είναι η εγκύκλιος του Νότου (Jižní spojka) και δημοτικές κεντρικό δρόμο (τμήμα του οδικού δακτυλίου της πόλης) facíl παρέχοντας πρόσβαση στην παλιά πόλη της Πράγας.

Παρά το γεγονός ότι η υψηλή κίνηση στον τομέα της Spořilov, μπορείτε να βρείτε υπέροχες χώρους και χώρους στη φύση. Ένας τέτοιος τόπος είναι η λίμνη romatico "Hamerský rybník" με ένα μικρό νησί στο μέσον. Τον χειμώνα είναι ιδανικό για παγοδρομίες και πάγο το καλοκαίρι στην πράξη τα σελάχια στη γραμμή γύρω του, καλά διατηρημένα σε πεζόδρομους. Υπάρχει ακόμη ένα δημοφιλές και φανταστική γυμναστήριο που ονομάζεται "Hamr", λίγα μόλις βήματα από τη λίμνη. Η νότια της λίμνης υπάρχει ένα κήπο με κερασιές και έχει οριστεί να λάβει τα μπάνια με ήλιο. Αλλά ο πιο αποδεκτός τομέα των δασών είναι "Krc» ιδανικό για τζόκινγκ και περπάτημα.

Το ποσοστό εγκληματικότητας στη γειτονιά είναι χαμηλή και υπάρχει ένα αστυνομικό σταθμό στο Spořilov που να εξασφαλίζει την ασφάλεια της περιοχής. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι τα εστιατόρια και τα μπαρ στο Spořilov. Τα αγαπημένα είναι το "Εύρηκα" λόγω των ειδικών κεραιών και "První Pivní Τramway" που σημαίνει "πρώτη ηλεκτρική μπύρα", λόγω της πρωτοτυπίας. Δεν μπορείτε να περιγράψει όλα τα μπαρ άνετα και όμορφα μέρη στην Spořilov. Έχουν έρθει για να τους δει προσωπικά. Εμείς σας εγγυηθεί inesquesiveis στιγμές και εγγυημένη ικανοποίηση. Spořilov έχει αναπτύξει επί σειρά secúlos αλλά η σημερινή του μορφή οφείλεται η πλειονότητα των secúlo 20. Spořilov (και επίσης Záběhlice) είναι μία από τις 57 συνοικίες της πόλης της Πράγας. Περίπου 4 εκατομμύρια τουρίστες έρχονται να επισκεφθούν την Πράγα κάθε χρόνο. Για να γνωρίζουμε το ιστορικό κέντρο, με ένα ενιαίο πανοραμική θέα στο Κάστρο της Πράγας, που είναι παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO ... και επίσης να ακούσω Spořilov, το καλύτερο στη γειτονιά της Πράγας.

Překlad: Nikolaus Pulos (Thessaloniki, Řecko)