Spořilovské noviny
Úvod | Stáhněte si | Spořilovské odkazy| FACEBOOK | International  



Spořilovský kalendář
<<  Srpen  >>
PoÚtStČtSoNe
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Mohlo by vás zajímat...

Napsali jiní

* Spořilovský dopravní kvíz

Vydáno dne 04. 10. 2005 (2778 přečtení)

Specialista na pražskou MHD pan Matěj Pluhař připravil pro čtenáře Spořilovských novin speciální kvíz...

Spořilovský dopravní kvíz




Tento kvíz se týká dopravy (veřejné i individuální) na Spořilově a v jeho okolí. Otestujte si svoje znalosti z oblasti dopravy ve Vaší čtvrti.

Upozornění: Z technických důvodů není v současné době možno zveřejnit kvíz v interaktivní podobě. Věříme, že i tak bude pro vás neméně zajímavý.

Spořilovský dopravní kvíz


1. Jaká autobusová linka může obyvatele Spořilova dopravit na "Dvorce"?

a) 118
b) 121
c) 136
d) 124

2. Jaká autobusová linka jezdila v minulosti ze Spořilova na Dejvickou (tehdy Leninovu) ?

a) 133
b) 135
c) 136
d) žádná tam nikdy nejezdila

3. Dálniční přípojka, která vede mezi Spořilovy I a II ústí na dálnici D1. Kam ale tato dopravní tepna vede (kde má konec) ?

a) do Olomouce
b) do Bratislavy
c) do Vyškova
d) "jen" do Jihlavy, tam končí

4. Kde původně stálo tramvajové obratiště, kde dnes manipulují linky 11 a 56 ?

a) tam, kde dnes
b) není to známo
c) tam, kudy dnes vede dálniční přípojka, tedy o něco blíže ke Spořilovu
d) v místě, kde dnes stojí cihlové domy, konkrétně ulice Hrusická a její okolí

5. Jak se říká nízkopodlažním autobusům, které můžeme vidět na úplně všech spořilovských autobusových linkách v malém či větším počtu ?

a) Citybusy 12, resp. 18M
b) Midibusy E-910
c) Ikarusy B-9-B
d) Renault bus for Cities 12, resp. 18M

6. Jaké 3 dopravní tepny ohraničují Starý Spořilov?

a) 5. května, Brněnská, Jižní spojka
b) Jižní spojka, 5. května, Spořilovská
c) Chodovská, Jižní spojka, 5. května
d) Štěrboholská spojka, Spořilovská, 5. května

7. Pokud se vydáte ze Spořilova směrem na Košík přes rozsáhlé louky na východě, tak dorazíte k autobusové zastávce "Přeštická". Jaký autobus tam má konečnou ?

a) 111
b) 154
c) 203
d) 277

8. Přes co mělo namísto Roztyl podle prvopočátečních plánů vést metro C ?

a) dnešní zastávka Hlavní, na místě obchodního domu
b) k tramvajovému obratišti Spořilov, namísto dnešního auto komplexu Mazda
c) mělo vést přes Roztyly i dříve
d) na Roztylské náměstí, na jeho volné prostranství

9. Jaká 2 mezinárodní značení má ulice Spořilovská, přípojka na dálnici D1 ?

a) E55, E442
b) E55, E66
c) E66, E442
d) E55, E65

10. Jaká linka má obratiště na zastávce "Roztylské náměstí" ?

a) 118 (ve špičce jezdí až na Koleje Jižní Město !!!)
b) X11 (v době výluky)
c) 254
d) žádná, 118 tam tudy ale projíždí

11. Jak se nazývá autobusová zastávka, která leží u areálu depa metra ?

a) Severozápadní
b) Sliačská
c) Depo Kačerov
d) Depo Spořilov

12. Jaké číslo má noční autobus, který Spořilovem v nočních hodinách projíždí ?

a) 505
b) 506
c) 507
d) žádný tam nejezdí, není potřeba

13. V jaké z těchto spořilovských ulic má stanoviště Policie České Republiky (napovíme, že nejblíže leží stanice autobusů "Měchenická")

a) Měchenická
b) Bojanovická
c) Hrusická
d) Choratická

...a jste na konci. Do komentářů pod tímto kvízem uveďte prosím Váš počet bodů, které jste získali (1 otázka = 1 bod) POZOR ! - Zkontrolujte si správné odpovědi níže...







...ještě níže... :-)















...ještě kousek níže ... :-)















Zde jsou správné odpovědi na kvízové otázky

1) a
2) b
3) c
4) c
5) a
6) b
7) d
8) d
9) d
10) d
11) c
12) a
13) b

Maximálně tedy 13 bodů.


Autor Spořilovského dopravního kvízu: Matěj Pluhař, Praha

[Akt. známka: 1,60 / Počet hlasů: 5] 1 2 3 4 5
Celý článek | Autor: Čtenář Spořilovských novin | Počet komentářů: 3 | Přidat komentář | Informační e-mailVytisknout článek | Zdroj: Matěj Pluhař - specialista na MHD v Praze

Spořilovské knihy
Po stopách spořilovských legionářů

Knihu Po stopách spořilovských legionářů je možné objednat na e-mailu noviny@sporilov.info. Cena knihy je 250 Kč.

Vzpomínky na spořilovské sokolské divadlo

Knihu Vzpomínky na spořilovské sokolské divadlo je možné objednat na e-mailu noviny@sporilov.info. Cena knihy je 250 Kč.

Při zakoupení obou knih současně poskytujeme slevu (za obě knihy zaplatíte dohromady 400 Kč). Zakoupením knih podpoříte Spořilovské noviny.


Čtenáři od 31.5.2004

Spořilovská kliknutí
Celkem5018011
Srpen53994
Dnes2866

Spořilováci na webu

Nyní si čte web : 57 uživ.


(c) Spořilovské noviny 2004 - 2019  
Vydavatel: Mgr. Tomáš Hromádka - REGIONPLUS. Adresa redakce: Mgr. Tomáš Hromádka, Rakovského 3162/8, 143 00 Praha 4. IČO: 03582205. Tel. 777 944 684.
Vytvořeno pomocí redakčního systému phpRS. Články vyjadřují názory autorů a jsou majetkem redakce a vlastníků autorských práv. Bez souhlasu redakce nesmí být žádná část Spořilovských novin publikována a to jak v tištěné, tak elektronické podobě.
Kontaktní e-mail redakce: noviny@sporilov.info
CENÍK INZERCE